Join de Boothstraat hyves!


Geschiedenis

Koninginnedag Boothstraat 2003-2008

Het is 2002 wanneer duidelijk wordt dat Koninginnedag in Utrecht nooit meer helemaal hetzelfde zal blijven. Voorheen waren er op de dag zelf verscheidene feestjes op pleintjes waar een DJ stond te draaien voor enkele tientallen studenten. Het waren gemoedelijke feestjes van studenten voor studenten. De gemeente Utrecht had zich onder leiding van burgemeester Annie Brouwer-Korf in 2003 voorgenomen om de teugels strakker aan te trekken en deze feestjes te verbieden en het vrijmarktgebied te verkleinen.

Wij, 8 heren uit het studentenhuis aan de Boothstraat 11, beschikken over een privé-binnenplein wat geen openbare grond is. Dit gaf ons de mogelijkheid om ieder jaar een vergunning te verkrijgen voor het “spelen van versterkt muziek en een drankontheffing”.
Vanaf het eerste jaar is dit feest een begrip geworden onder de studenten en bewoners van de binnenstad van Utrecht. Vooral de gemoedelijke sfeer en de lage bierprijs worden erg gewaardeerd door de bezoekers. De lage bierprijs wordt overigens mogelijk gemaakt door Heineken, wat vanaf het eerste jaar de vaste sponsor is van dit evenement.

Onze bezoekers bestaan uit leden van de studentenverenigingen Veritas, USC en UVSV. Onder de bezoekers zijn ook veel ex-studenten en andere buurtbewoners. Het evenement is zelfs populair onder studenten uit Leiden en Groningen.